فرصت ۲ ماهه به صنایع شهرستان‌های خراسان رضوی برای تجهیز به کنتور هوشمند شهردار مشهدمقدس: کمربند جنوبی چه بخواهیم چه نخواهیم در آینده اجرا خواهد شد دیدار شهردار مشهد با شورای اجتماعی محلات منطقه ۹ و بیان مشکلات توسط رؤسای شورا (۲۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت از بانوان و توسعه ارتباطات دانش‌بنیان در اولویت کاری شورای ششم تأکید شورای ششم بر توسعه پروژه‌های راهبردی و زیرساختی مشهد ناصحی: سهم بودجه فرهنگی از بودجه شهرداری مشهد از ۲ به ۱۰ درصد افزایش یافت+ویدئو تامین برق و پایداری خدمت‌رسانی در تقاطع‌های سطح مشهد | ضرورت همکاری شهروندان و پلیس راهور در هنگام قطعی برق سرگذشت یکی از قدیمی‌ترین مزارع شمال مشهد | خاطرات خفته در «چاهش» اتوبوس‌های جدید راهی حاشیه شهر مشهد می‌شوند محکم پای «روز مشهد» بمانید! کاهش ۵۰ درصدی زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در مشهد افزایش عملیات‌های آتش‌نشانی مشهد در پی قطع برق و ازکارافتادن آسانسور‌ها (۲۲ آبان ۱۴۰۳) سهم شهرداری مشهد از عوارض آلایندگی، تقریباً هیچ! درباره یکی از کوچه‌های فرعی بازار سرشور مشهد | سراسرِ کوچه «سراسر»، پر از داستان «دکتر شیخ» است آیا مازوت‌سوزی در مشهد متوقف می‌شود؟ آغاز صدور صورت‌وضعیت الکترونیکی مسافری در خراسان رضوی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه متوازن شهری با شهرفروشی محقق نمی‌شود تهیه طرح تفصیلی محله آبکوه مشهد با نظر مردم یدالله بشکنی سرپرست فرمانداری طرقبه شاندیز شد
سرخط خبرها

سایت پیش بینی سریع پدیده‌های جوی خراسان رضوی، معطل ۴۰ میلیارد

  • کد خبر: ۹۸۳۶۶
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۴
سایت پیش بینی سریع پدیده‌های جوی خراسان رضوی، معطل ۴۰ میلیارد
پس از گذشت حدود ۱۵ سال از طرح موضوع راه اندازی سایت رادار هواشناسی در مشهد، هنوز این طرح اندر خم یک کوچه مانده است.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ پس از گذشت حدود ۱۵ سال از طرح موضوع راه اندازی سایت رادار هواشناسی در مشهد، هنوز این طرح اندر خم یک کوچه مانده است و به گفته مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی، ساخت زیرساخت‌های رادار هواشناسی معطل تزریق ۴۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی است.

این در حالی است که استان‌های نزدیک خراسان رضوی ازجمله گلستان از مرحله ساخت بنا گذشته اند و مراحل تجهیز را سپری می‌کنند.

افزایش صحت پیش بینی‌ها

وضعیت‌جغرافیایی خاص خراسان رضوی، شرایط آب وهوایی این استان را نیز خاص کرده و سبب شده است این استان مستعد وقوع پدیده‌های سریع الاتفاقی مانند گردوغبار، وارونگی دما و... باشد.

این موضوع اهمیت اتصال خراسان رضوی به شبکه رادار هواشناسی کشور را بیش از پیش می‌کند تا با وجود تجهیزاتی مانند رادار هواشناسی، دست کم در بدترین حالت چنین پدیده‌هایی از چند روز پیش قابل برنامه ریزی و پیش بینی باشد.

یکی از شاخص‌ترین موارد کاربرد این رادار، کمک به پیش بینی وقوع گردوغبار است که در نهمین جلسه کمیته فنی کارگروه سیاست گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار استان نیز به آن اشاره و بر لزوم وجود رادار هواشناسی در شهر مشهد تأکید شد.

در این باره معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست خراسان رضوی گفت: در آن جلسه تأکید شد که برای پیش بینی پدیده‌های سریع الوقوع مانند طوفان، گردوغبار، باروری ابر‌ها و وقوع سیل و مه به ابزار قدرتمند و دقیقی مانند رادار هواشناسی نیاز است.

محمد عرفانی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در آخرین کارگروه گردوغبار استان تأکید شد که این رادار با استفاده از منابع استانی و ملی راه اندازی شود تا به وسیله آن توان هواشناسی برای اعلام پیش آگاهی‌ها و پیش بینی‌ها افزایش یابد. بدین معنا که بتوان پیش از ورود گردوغبار شدید، پدیده را پیش بینی و برای رویارویی با آن برنامه ریزی کنیم.

وعده هواشناسی کشور

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی نیز درباره این موضوع گفت: رادار یکی از ابزار‌های کمکی و تخصصی بسیار مهم در حوزه هواشناسی است که برای پیش بینی پدیده‌های جوی که سریع الوقوع هستند، استفاده کاربردی دارد.

محسن عراقی زاده در گفتگو با خبرنگار ما و با بیان اینکه استان گلستان در حال تجهیز به این سامانه است، افزود: رادار هواشناسی کمک می‌کند تا قبل از وقوع پدیده سریع الاتفاق مانند رگبار، سیل، گردوخاک و حتی در بخش باروری ابر‌ها و وقوع مه، امکان پیش بینی، پیش آگاهی و برنامه ریزی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه طرح راه اندازی رادار هواشناسی مشهد از حدود ۱۵ سال پیش مطرح شد، بیان کرد: هواشناسی کشور نیز برای تأمین سخت افزار و تهیه رادار قول همکاری داده است.

معطل ۴۰ میلیارد تومان اعتبار

مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی با بیان اینکه جانمایی مکان در ارتفاعات خواجه مراد مشهد انجام شده است، گفت: مسیر راه به دلیل کوهستانی بودن، هموار شده و انشعاب برق نیز مهیاست و فقط معطل تزریق ۴۰ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی هستیم.

عراقی زاده با بیان اینکه برای تأمین سخت افزار و تهیه رادار نیز به ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، افزود: اگر ساختمان تکمیل و بستر مهیا شود، سخت افزار‌ها را هواشناسی کل کشور تأمین می‌کند.

وی بیان کرد: مشاور طرح تعیین و کار‌های زیربنایی و تحقیقاتی انجام شده است و فقط منتظر تزریق اعتبار هستیم. چنانچه اعتبار به طور کامل برسد، این پروژه به سرعت آماده اجرا می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->